16. bře, 2019

Tak dost, pane Fischere!

Tak, aby bylo jasno, pane Fišere, nikdo mne nebude nazývat prasetem. Ani vy, ani nikdo jiný. Překročil jste mez regulérního politického boje a stal jste se mým osobním nepřítelem. Mne a moje předky nebudete nazývat prasaty!

Vzpomínkový večer k 80. výročí okupace Československa nacistickým Německem, který, pořádal Český svaz bojovníků za svobodu, vzbudil emoce v celé naší společnosti. Jasně se profilují jak politické postoje, tak charaktery aktérů, kteří se celospolečenské diskuze účastní. Můžeme dobře rozpoznat, kdo za koho kope.

Vrcholem drzosti je projev senátora Fišera, který svým vystupováním připomíná rétoriku nacistických vůdců v třicátých a válečných letech minulého století. Ti také židovské obyvatelstvo a všechny své odpůrce nazývali prasaty. Jestli čtenáři nevěří, tak ocituji projev pana Fišera na jeho twitterovém profilu: „Antisemitské a rusofilní kecy nemají na výročí co dělat. Navíc ta prasata zneužila památku naší země za přítomnosti čestné stráže.“

Vyzývám všechny vlastence a příslušníky neparlamentní opozice, aby se přestali skrývat za nic neříkající hesla a jasně řekli, že nepřipustí, aby se hnědé nebezpečí uhnízdilo v naší společnosti. Nic neříkající hesla vám nepomůžou. Nezavděčíte se svým odpůrcům a ani nedokážete uskutečnit změny v naší společnosti, které jsou nutné. Je čas, abyste těmto projevům řekli jasně: Tak dost!

JUDr. Karel Hais, člen Českého svazu bojovníků za svobodu

Vyjádření P. Fischera ZDE:

_____________________________________________

Sdílet tuto stránku